Здравейте,

Реших да напиша тази статия, защото все повече клиенти и приятели напоследък ни питат.

Какви са тези авто лампи Osram, които се предлагат навсякъде в интернет – сайтове за обяви, търговци и всякакви други на съмнително ниски цени?
Ниски цени, например на половина по-ниски за ксенон лампа или за комплект халогенни лампи с усилена мощност Night Breaker Laser.

Възможно ли е сами да проверим дали продукта, който купуваме е оригинален или менте, без да сме професионалисти?

Ще дам отговор на този въпрос в следващите редове.

Ще ви отнеме не повече от 5 минути да прочетете статията, а може да Ви спести доста пари и неприятни главоболия на пътя.

Ето какво казва и самата компания производител по този повод:

„През последните години сме свидетели на нарастващ брой продукти, които се опитват да копират не само някои части от нашите продукти, но и нашето име, нашето лого и нашата опаковка. За клиентите ни от цял свят, особено тези, закупуващи ксенонови светлини, това означава липса на сигурност по отношение на оригиналността на нашите продукти.

Вие може би сте виждали копирани продукти и в други области преди. Някои от тях са лесни за разпознаване, други не са. Когато става въпрос за Osram продукт, някои от тези ментета са толкова добри, че нито Вие, нито окото на професионалист може да забележи разликата. 

След като ние вече сме достигнали до ниво, в което не можем да се доверим дори и на очите си, ние искаме ти да знаеш, че можеш да се довериш на Osram въпреки това. Поради тази причина разработихме Osram Trust Program(Осрам Програма за доверие).“

Сега ще Ви разкажа и  накратко за Osram Trust Program и как лесно сами да проверите продукта, който възнамерявате да купите било то в магазин или поръчка от Интернет доставена с куриер.

За всяка пратка поръчана по Интернет изисквайте „опция преглед“ от куриера, за да можете да проверите продукта, който купувате.

Важното при покупка на ксенон лампа Osram, е както опаковката, така и самата лампа.

Стандартната серия Osram Xenarc изглежда по следния начин:

Osram Xenarc D1S D2S

Поглеждаме и от задната страна на лампата:

Osram D1S Xenarc

Там по конкретно ни интересува стикера в горната част на лампата с QR кода разположен върху него.

За тези, които не знаят, QR кода представлява черно-бялото квадратче в ляво от надписа Osram с малки квадратчета в трите му края.

В ляво от него се намира уникалния код на лампата. Както сме показали на следващата снимка.

Osram Trust code

Най лесния начин за проверка на лампата е посредством QR кода – той се сканира с помощта на камерата на смартфона, за което ще Ви бъде нужно и подходящо приложение.

Едно добро такова безплатно приложение е QR Code Reader. След като сканирате кода ще ви излезе линк към уебсайта на Osram, там ще бъдат въведени дори данните от Вашата лампа, Вие трябва само да въведете код за проверка за ботове.

След като въведете кода, мигновено ще се зареди нова страница, на която вече е изписан точния модел на лампата, както и уникалния код изписан на гърба или основата на лампата. След сравнение, ако всичко съвпада?

Osram lamp D1S

Поздравления, Вие сте закупили оригинална Osram лампа.

Ако не разполагате под ръка със смартфон, на следния линк може да се прехвърлите към Osram Trust Program и да проверите продукта си. Или пък пробвайте да проверите нашата лампа от снимките 🙂

С две думи доверете се на Osram – те са помислили за Вашите нужди.

За пълната гама оригинално автомобилно осветление Osram посетете уебсайта ни – Finish1.BG

Finish1.BG обявява Акция „Зима 2016“ и дава 10% отстъпка за всички продукти Osram на своите клиенти до 30.11.2016г!

Бъдето по-готови за зимата и с по-голяма сигурност с Finish1.BG